II. Hamsterler
III. Değişik Hamster Türleri
IV. Hamster Bakımı
V. Hamster Rejimi
VI. Hamster Sağlığı
VII. Hamster Eğitimi
VIII. Hamster Davranışı
IX. Hamster Güvenliği
Sıkça Sorulan Sorular
Antet | Özellikler |
---|---|
Hamster Bakımı | Barınma, rejim, , hizmet ve tıbbi hizmet |
Hamster Sağlığı | Münteşir sıhhat sorunları, önlenmesi ve tedavisi |
Kemirgen Bakımı | Bütün kemirgenler için umumi hizmet ipuçları |
Küçük Domestik Döngül Bakımı | Muhtelif minik hayvanların bakımı için ipuçları |
Cep Hayvanı Özellikleri | Cep hayvanlarını benzersiz ve cazibeli kılan öz nelerdir? |
II. Hamsterler
Hamsterler, Itidalli Asya çöllerine has minik kemirgenlerdir. ilk başlarda 1900'lü yılların başlangıcında bilim insanları tarafınca keşfedildiler ve arkadaş canlısı doğaları ve rahat bakımları sebebiyle çabucak döngül olarak popüler ağıl geldiler. Hamsterlerin 20'den artık değişik türü vardır, sadece döngül olarak beslenen maruzat münteşir türler Suriye hamsteri, Campbell hamsteri ve civciv hamsteridir.
Hamsterler akşam hayvanlarıdır, kısaca geceleri maruzat etken oldukları demektir. Bununla birlikte bölgeseldirler, bundan dolayı onları birinci mesken birimlerinde burulmak önemlidir. Hamsterler omnivordur ve rejimleri hububat, kâr, göveri ve protein karışımından oluşmalıdır.
Hamsterlerin bakımı oldukça kolaydır sadece sıhhatli kalabilmeleri için birtakım anne bakıma gereksinimleri vardır. Pak sade kafese, taravetli yiyeceğe, suya ve kucak dolusu fırsatına gereksinimleri mevcut. Müsait hizmet ile hamsterler 3 yıla büyüklüğünde yaşayabilir.
III. Değişik Hamster Türleri
Değme biri kendine has kişiliği ve görünümü olan birnice değişik hamster türü vardır. Maruzat popüler hamster türlerinden bazıları şunlardır:
- Suriye hamsterleri
- Civciv hamsterleri
- Roborovski hamsterleri
- Çin hamsterleri
- Campbell'ın hamsterleri
Değme hamster türünün kendine hususi hizmet ihtiyaçları vardır, bundan dolayı ne hamster türünün sizin için müsait olduğuna değişmeyen vermeden ilkin inceleme yapmanız önemlidir.
IV. Hamster Bakımı
Hamsterlerin bakımı oldukça kolaydır sadece onları sıhhatli ve sevinçli burulmak için bilmenizde fayda olan eksik öz vardır.
Ilk olarak hamsterınız için doğru kafese haiz olduğunuzdan güvenli olmanız icap eder. Hapishane minimum 24 parmak boyunda, 12 parmak kalınlığında ve 12 parmak yüksekliğinde olmalıdır. Ek olarak hamsterinizin kaçmaması için tabanı akva olmalıdır.
Hamsterınıza eğlenmesi için muhtelif oyuncaklar bile vermelisiniz. Hamsterler çiğnemeyi severler, bu nedenle onlara kucak dolusu çiğneme oyuncağı vermelisiniz. Ek olarak onlara üstünde çalışabilecekleri sade teker bile sağlamalısınız.
Hamsterler akşam hayvanlarıdır, bundan dolayı geceleri maruzat aktiftirler. Kucak kucak uyuyabilmeleri için kafeslerini evinizin ağızsız sade alanında bulundurduğunuzdan güvenli olmalısınız.
Hamsterler otoburdur, bundan dolayı kâr, göveri ve tohumlardan oluşan sade rejim yemelidirler. Sıhhat problemlerine yöntem açabileceğinden onlara oldukca artık şekerhastalığı yahut yağ vermekten kaçınmalısınız.
Hamsterlerin seçkin devir akarsu içmeleri icap eder, bundan dolayı akarsu şişelerinin devamlı meşgul olduğu için güvenli olmalısınız. Ek olarak bakterilerden ırak burulmak için kafeslerini tertipli olarak temizlemelisiniz.
Işte ipuçlarını izlem ederek hamsterinizin ince ve sıhhatli sade hayat sürmesine destek olabilirsiniz.
V. Hamster Rejimi
Hamsterler omnivordur ve rejimleri hem göveri aynı zamanda ten iç düşmek suretiyle muhtelif yemeklerden oluşmalıdır.
Hamsterler için birtakım pekiyi sebzeler şunlardır:
- Brokoli
- Havuçlar
- Kereviz
- Budala
- Taravetli fasulye
Hamsterlar için birtakım pekiyi etler şunlardır:
- Hamster yemi
- Fazlaca haşlanmış haya
- Un kurtları
- Tohumlar
- edviyat
Hamsterlerin devamlı şekerli suya erişebildiğinden güvenli düşmek önemlidir.
Hamsterlar seher ve gece düşmek suretiyle günde dü defa beslenmelidir.
Hamsterleri haddenartık beslememek önemlidir şundan dolayı işte obeziteye yöntem açabilir.
Hamsterlerin oldukca artık kilogram almadığından güvenli düşmek için tertipli olarak tartılması icap eder.
VI. Hamster Sağlığı
Hamsterler çoğu zaman sıhhatli hayvanlardır sadece yeniden bile hastalanabilirler. Hamsterlerin yaşayabileceği birtakım münteşir sıhhat sorunları şunlardır:
- Teneffüs yolu enfeksiyonları
- İshal
- problemleri
- Parazitler
- Kanser
Hamsterinizin parasız bulunduğunu düşünüyorsanız kişileştirme ve inkılap için onu veterinere götürmeniz önemlidir.
Hamsterinizin sıhhatli kalmasına destek olacak birtakım ipuçları:
- Pak ve konforlu sade sağlayın.
- Hamsterinizi sıhhatli sade rejimle besleyin.
- Hamsterınıza kucak dolusu verin.
- Hamsterinizi ince tutun ve stresten kaçının.
- Hamsterinizi tertipli kontroller için veterinere götürün.
Işte ipuçlarını izlem ederek hamsterinizin ince seneler süresince sıhhatli ve sevinçli kalmasına destek olabilirsiniz.
VII. Hamster Eğitimi
Hamsterler çağrıldıklarında karışmak, art ayakları üstünde aravermek ve daireler çizerek kaçmak benzer biçimde muhtelif hareketleri akdetmek suretiyle eğitilebilir. Hamsterinizi terbiyevermek keyifli ve ödüllendirici sade tecrübe muhtemelen ve bununla birlikte hayvanınızla aranızdaki bağları güçlendirmeye bile destek muhtemelen.
Hamsterinizi terbiyevermek için birazcık sabırlı olmanız ve eksik armağan maması vermeniz gerekecek. Hamsterinizin öğrenebileceği, çağrıldığında karışmak benzer biçimde bayağı sade ölçü seçerek başlayın. Dar ölçü seçtikten sonrasında hamsterinizi eğitmeye başlayabilirsiniz.
Hamsterınıza çağrıldığında gelmesini göstermek için elinize sade armağan tutun ve hamsterinizin ismini açıklayın. Hamsteriniz yanınıza ulaştığında ona armağan verin ve onu övün. Çekinti etmeden ismini söylediğinizde hamsteriniz yanınıza gelene büyüklüğünde işte işlemi günde eksik defa tekrarlayın.
Hamsteriniz sade numarada ustalaştığında ona henüz gelişmiş numaralar öğretmeye geçebilirsiniz. Sabırlı olmayı ve hamsterinizi çabaları için ödüllendirmeyi ihmal etmeyin.
Hamsterinizi terbiyevermek için birtakım ipuçları:
- Sıradan hilelerle başlayın.
- Sabırlı ve düzgün olun.
- Hamsterinizi çabaları için ödüllendirin.
- İyi eğlenceler!
Hamster eğitimi, hayvanınızla bent kurmanın ve ona cesur beceriler öğretmenin mükemmel sade yolu muhtemelen. O zaman niçin denemiyorsunuz?
Hamster Davranışı
Hamsterler çoğu zaman bir tek canlı hayvanlardır sadece birbirleriyle aheste ve tetik bir halde tanıştırılırlarsa beraber yaşamayı öğrenebilirler. İki hamsteri tanıtırken, onları canip yana olan ayrı kafeslerde tutmakla adım atmak önemlidir. Işte onların birbirlerinin kokularına ve seslerine alışmalarını elde edecektir. Birbirlerinin birlikte basit göründüklerinde, onları endamsız süreliğine tanıştırmaya başlayabilirsiniz. Savaş etmemelerini keşfetmek için işte etkileşimler esnasında onları kontrol etmek önemlidir. Şayet savaş ederlerse derhal onları ayırmalı ve ondan sonra yine denemelisiniz.
İki hamster dost olduktan sonrasında çoğunlukla beraber oynarlar, birbirlerini temizlerler ve canip yana uyurlar. Ek olarak yemek ve bölgeyi bile paylaşabilirler. Sadece maruzat pekiyi arkadaşların birlikte bazı zamanlar savaş edebileceğini unutmamak önemlidir. Hamsterlerinizin savaş ettiğini görürseniz derhal onları ayırmalı ve kavgaya neyin faktör bulunduğunu bulmaya çalışmalısınız.
Hamsterler akşam hayvanlarıdır, bundan dolayı geceleri maruzat aktiftirler. Gündüzleri yuvalarında uyuyacaklar. Sadece devir içinde yiyecek yiyecek, emmek yahut tuvaleti işletmek için uyanabilirler. Hamsterınızla devir içinde etkileşime aşmak istiyorsanız, bunu sabahın körü yahut akşam geç saatlerde akdetmek maruzat iyisidir.
Hamsterlar acemi yaratıklardır ve keşfetmeyi severler. Kafeslerinin hem içerisinde aynı zamanda haricinde çevrelerini sağlamak için oldukca süre harcayacaklar. Hamsterinizin eğlenebilmesi için oynayabileceği kucak dolusu oyuncak ve bilinçlilik keşfetmek önemlidir.
Hamsterler bununla birlikte oldukca ünlü hayvanlardır. Protesto, cümbüş ve fıskiye benzer biçimde muhtelif değişik sesler çıkarırlar. Işte sesler çoğu zaman birbirleriyle haberleşme oluşturmak için kullanılır. Sadece hamsterlar korktuklarında, sinirlendiklerinde yahut ağır çektiklerinde bile çav çıkarabilirler.
Hamsterinizin davranışından endişeleniyorsanız veterinerinizle konuşmanız maruzat iyisidir. Hamsterinizin sıhhatli ve sevinçli olup olmadığını belirlemenize destek olabilirler.
IX. Hamster Güvenliği
Hamsterler minik hayvanlardır ve müsait biçimde kullanılmazlarsa kolay yaralanabilirler. Hamsterinizi güvende burulmak için birtakım ipuçları:
- Hamsterinizi hiç kuyruğundan tutmayın. Işte onların omurgalarına beis verebilir.
- Hamsterinizi tutarken vücudunu destekleyin.
- Hamsterinizi düşürmemeye özen edin.
- Hamsterinizi acı nesnelerden ve kimyasallardan ırak tutun.
- Hamsterınızın kafesinin kaçmaya dayanabilen olduğu için güvenli olun.
Işte ipuçlarını izlem ederek hamsterinizin güvenilir ve sıhhatli kalmasına destek olabilirsiniz.
Sual: Hamster kafesini temizlemenin maruzat pekiyi yolu nelerdir?
C: Hamster kafesini temizlemenin maruzat pekiyi yolu, bütün döşek takımlarını ve takıları bilmek ve arkasından kafesi müsamahakâr sade deterjan ve suyla yıkamaktır. Döşek takımlarını ve takıları değiştirmeden ilkin kafesi pir durulayıp ağızağıza kurutduğunuzdan güvenli olun.
Sual: Hamsterimi hangi tarz yemle beslemeliyim?
C: Hamsterler tohumlar, tahıllar, meyveler ve sebzeler bile iç düşmek suretiyle muhtelif yemeklerden oluşan sade rejimle beslenmelidir. Hamsterinizi oldukca artık tatlı yahut semiz yiyeceklerle beslemekten kaçının şundan dolayı işte sıhhat problemlerine yöntem açabilir.
Sual: Hamsterimi hangi çoğunlukla veterinere götürmeliyim?
C: Hamsterlar yılda sade defa veterinere kontrole götürülmelidir. Işte, hamsterinizin sıhhatli olmasını ve ihtimaller içinde sorunların erkenden tayin edilmesini sağlamaya destek olacaktır.
0 Yorum